Zdravé a chutné

SINCE 2024

Zdravé a chutné

SINCE 2024

Pistáciová torta s ovocným prekvapením

od | júl 28, 2025 | Recepty

Pistáciová torta s ovocným prekvapením

od | júl 28, 2025 | Recepty

Táto elegantná viacvrstvová pistáciová torta je dokonalou voľbou na sviatočné príležitosti alebo len tak, keď si chcete dopriať niečo výnimočné. V kombinácii s ovocnou marmeládou a bohato ochuteným pistáciovým krémom ponúka vyváženú symfóniu chutí. A k tomu všetkému – vyzerá úžasne!

Ingrediencie

Na pistáciový korpus (3 vrstvy):

Na pistáciový krém:

Na ovocnú vrstvu:

  • 100 g jahodovej marmelády
  • 1 PL citrónovej šťavy (voliteľné)

Na ozdobu:

  • Nasekané pistácie
  • Lyofilizované maliny jahody
  • Cukrové kvietky alebo čokoládové dekorácie

Postup

1. Príprava korpusu:

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Tri okrúhle formy (alebo jednu vyššiu) vymažte a vysypte múkou, alebo vystelte papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte múku, mleté pistácie, prášok do pečiva a soľ.
  3. V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte olej, vanilku, citrónovú kôru a mlieko.
  4. Postupne vmiešajte sypkú zmes do tekutej, až vznikne hladké cesto.
  5. Cesto rozdeľte do foriem a pečte približne 20–25 minút (alebo 35–40 minút pri jednej vysokej forme), kým špajľa nevychádza suchá.
  6. Po upečení nechajte korpusy vychladnúť.

2. Pistáciový krém:

  1. V mise vyšľahajte mascarpone s pistáciovým krémom a práškovým cukrom.
  2. Prilejte smotanu na šľahanie a šľahaj do tuhého, hladkého krému.

3. Zloženie torty:

  1. Na prvý korpus naneste vrstvu pistáciového krému, potom tenkú vrstvu marmelády.
  2. Prikryte ďalšou vrstvou korpusu a postup opakujte.
  3. Na záver navrch a po bokoch naneste zvyšok krému. Uhlaďte povrch torty.

4. Ozdoba:

  1. Posypte vrch nasekanými pistáciami a lyofilizovaným ovocím.
  2. Pridajte dekorácie – kvety, čokoládu alebo jedlé ozdoby.

Podobné články

Podobné články

0
    0
    Nákupný košík
    Košík je prázdnySpäť do obchodu